Ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων

Αρχική / Ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων

Το ειδικό ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων καλύπτει όλες τις ανάγκες των ασθενών αυτών σε διερεύνηση, διάγνωση και αντιμετώπιση.

Συμπτώματα και νοσήματα

Συνήθως οι ασθενείς που απευθύνονται σε αυτό το ιατρείο παραπονούνται για κινητικά συμπτώματα όπως τρόμο σε κάποιο άκρο τους, βραδύτητα στις κινήσεις, δυσκαμψία, ή αστάθεια. Μπορεί ακόμα να έχουν επώδυνες στάσεις τμημάτων του σώματος τους ή δυσκολία στον συντονισμό των κινήσεων.

Οι ασθενείς που παρακολουθούνται σε αυτό το ιατρείο εμφανίζουν κυρίως νόσο του Πάρκινσον. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα εξωπυραμιδικά νοσήματα που μοιάζουν με την πάρκινσον όπως η προϊούσα υπερπυρηνική παράλυση (PSP), η φλοιοβασική εκφύλιση (CBD) και η πολυσυστηματική ατροφία (MSA).

Το ιατρείο απευθύνεται και σε ασθενείς με διάφορα είδη τρόμου όπως ο ιδιοπαθής τρόμος ή διάφορα είδη δυστονίας όπως η γενικευμένη δυστονία, ο βλεφαρόσπασμος και η αυχενική δυστονία.

Πολλοί επίσης απευθύνονται στο ιατρείο γιατί έχουν θετικό οικογενειακό ιστορικό και επιθυμούν έναν προληπτικό έλεγχο.

Διάγνωση & Παρακολούθηση

Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται μια λεπτομερής εξέταση τόσο των κινητικών όσο και των μη κινητικών συμπτωμάτων του ασθενούς ώστε να καταλήξουμε σε ποιο στάδιο είναι ο ασθενής μας και τι πραγματικές ανάγκες έχει. Μπορεί να ζητηθούν και επιπρόσθετες εξετάσεις που θα βοηθήσουν την διάγνωση.

Η λεπτομερής αυτή εξέταση προτείνεται να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση ως ετήσιος προληπτικός έλεγχος για να παρακολουθείται η εξέλιξη του νοσήματος και να δίνεται η δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Σύγχρονη Αντιμετώπιση της νόσου Παρκινσον

Η αντιμετώπιση της νόσου ανά στάδιο της νόσου γίνεται με κλασικές ή συμπληρωματικές μεθόδους. Στο κέντρο μας έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε υπηρεσίες τηλειατρικής κατοικον όπως Φυσικοθεραπεία TeleMedicine, Νοητική ενδυνάμωση BRAIN CARE, Ψυχολογική υποστήριξη & συμβουλευτική, αντιμετώπιση προβλημάτων Λογου και καταποσης

Παράλληλα δίνουμε την δυνατότητα στους ασθενείς να αντιμετωπιστεί η νόσος με σύγχρονες μεθόδους αιχμής όπως η νευροδιέγερση με DBS, η αντλία DUODOPA, η αντλία APO-go PFS και η Πένα APO-go, το BOTOX.

error: